Malter Vándor Filmfesztivál // Chill Garden

2024. augusztus 22. (19:30)

A programra nem tudunk már több regisztrációt fogadni, köszönjük a nagy érdeklődést!

A Malter Vándor Filmfesztivál idén a Chill Garden eseménysorozat részeként hozza el a legjobb magyar rövidfilmeket! Augusztus 22-én a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény udvarán, válogatott filmekkel várunk minden érdeklődőt.
Fedezd fel az egyedi hangvételű, provokatív és gondolatébresztő alkotásokat, amelyek garantáltan új színt visznek a programba. Ne hagyd ki ezt a különleges élményt!

Az utolsó lélek az ördögé (r. Füzes Dániel) – 38 perc 
A magyar népmesék lőporszagú világa véres és kegyetlen. A szegényember három fia, a jámbor birkapásztor, a törvényenkívüli betyár és a frissen leszerelt huszártiszt tíz év távollét után térnek haza édesapjukhoz. Gyermekkoruk színhelyén azonban megtudják, hogy apjuk szerződést kötött az ördöggel: a minden képzeletet felülmúló gazdagságért cserébe eladta neki az egyikük lelkét. És az ördög el is jön behajtani az alkut…

Marcang (r. Komáromy Bese) – 19 perc 
Az éjszaka közepén egy fiatal modell beállít egy fotóshoz, majd elkezdődik a macska-egér játék. Az ötlet kéri számon az alkotót; az este egyre inkább káoszba fullad, ahol a szavak szó szerint sebet ejtenek, és új értelmet nyer a bőre alá kúszik kifejezés is.

Préda (r. Sztepanov Márkó) – 30 perc 
Egy isten háta mögötti benzinkúton, éjszakai műszakban dolgozó sráchoz betér egy magányosan utazó lány. A fiú elkezdi megkedvelni rejtélyes vendégét, viszont nem sejti, hogy a lány sötét titka mindkettejüket veszélybe sodorja.

Pragma (r. Szelestey Bianka) – 29 perc 
Juli családi születésnapot szervez imádott lányának, Lilinek, aki éppen azzal küzd, hogy senki ne vegye észre, hogy rosszul van az anyja főztjétől. Történetük arról mesél, hogyan rombol a figyelmetlen szeretet generációkon keresztül.

A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

A program a Malter Vándor Filmfesztivál és a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény közös eseménye.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Kapcsolat és további információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu