NYITÓHÉTVÉGE: VASÁRNAP

2024. március 03. (10:00)

Kérjük, a jegyvásárlásnál vegyétek figyelembe, hogy TELTHÁZAS programjainkra már nem fogadunk regisztrációt! Amennyiben napijegyet váltotok, a nap bármely más programján részt vehettek.  

2024. március 1-jén újra megnyílnak a múzeum kapui: pénteken tárlatvezetéssel, szombaton és vasárnap pedig egész napos programkínálattal várunk benneteket!

Szombaton és vasárnap a múzeum kizárólag napijegy vásárlásával látogatható, amely korlátlan számú programon való részvételre jogosít. 
A napijegy ára: 3.000 Ft

VASÁRNAPI PROGRAMOK

TELTHÁZ! 11:00 Beköltöztek Róthék! // élő történelem program 

Erzsébetváros, Nefelejcs utca, 1911. Nagy a felfordulás a Nefelejcs utcában! Mindenki arról beszél, hogy nemrég ideköltözött maga, a nagy művész, Róth Miksa! És nem egyedül jött, hozta magával az egész famíliát, no meg óriási üvegműhelyét is! De hogyan zajlott az életük? Kikkel találkozhattak?
Erről mesél egyik rokonuk és a cseléd, de megszólal a cserfes kofa és egy lelkes megrendelő is. Kulisszatitkok hangzanak el a családi legendáriumból, de a művészetek rajongói és a környék élete iránt érdeklődők is hallhatnak történeteket a régmúltból idelátogató szereplőktől.

Élő történelem program a Mare Temporis csapatával.

TELTHÁZ! 14:00 A Róth Miksa-idővonal: interaktív vezetés

A múzeumban frissen átadott idővonalhoz kapcsolódóan lehetőségünk van arra, hogy visszatekintsünk Róth Miksa korára, az őt körülvevő történelmi és művészeti környezetre, hogy felismerjük a változó, modernizálódó világ személyére gyakorolt hatásait.
A program során arra teszünk kísérletet, hogy kontextusba helyezzük életének és művészetének legfontosabb állomásait, hogy megismerjük az embert, aki élt és alkotott a történelem igen forgalmas, mozgalmas időszakában, 1865 és 1944 között.

A programot vezeti: Kolocz Dóra történész, muzeológus 
György Mária tárlatvezető

TELTHÁZ! 15:00 Beköltöztek Róthék! // élő történelem program 

Erzsébetváros, Nefelejcs utca, 1911. Nagy a felfordulás a Nefelejcs utcában! Mindenki arról beszél, hogy nemrég ideköltözött maga, a nagy művész, Róth Miksa! És nem egyedül jött, hozta magával az egész famíliát, no meg óriási üvegműhelyét is! De hogyan zajlott az életük? Kikkel találkozhattak?
Erről mesél egyik rokonuk és a cseléd, de megszólal a cserfes kofa és egy lelkes megrendelő is. Kulisszatitkok hangzanak el a családi legendáriumból, de a művészetek rajongói és a környék élete iránt érdeklődők is hallhatnak történeteket a régmúltból idelátogató szereplőktől.

Élő történelem program a Mare Temporis csapatával.

16:00 Tematikus tárlatvezetés: építészet

Alpár Ignác, Steindl Imre, Ybl Miklós, Korb Flóris: hogyan kapcsolódik Róth Miksa élete és karrierje Budapest legkiválóbb építészeihez? Tematikus tárlatvezetésünkön Budapest aranykorába utazunk, megvizsgáljuk a városegyesítés, majd a századforduló építészetét, és gyűjteményünk izgalmas darabjait hívjuk segítségül a történetek elmeséléséhez. 

A programot vezeti: Nagy Ágnes, a múzeum gyakornoka

TELTHÁZ! 17:00 Művészet és mindennapok Róth Miksánál // általános tárlatvezetés

Márciusi nyitóhétvégénken tárlatvezetésre várunk benneteket állandó kiállításainkra, Róth Miksa és családja egykori lakóhelyére, a Nefelejcs utcába. A program során a család életébe és a művész munkásságába is betekintést nyújtunk.

A programot vezeti: Hangay Csenge, a múzeum gyakornoka 

---

Javasoljuk az előzetes, online jegyvásárlást és regisztrációt, hogy biztosan beférjetek a választott programokra!

Kérjük, mielőtt telefonon vagy e-mailen érdeklődtök, olvassátok végig a lenti kérdéseket és válaszokat! Igyekeztünk minél több hasznos információt összegyűjteni a nyitóhétvégével kapcsolatban. Amennyiben maradt még kérdésetek, a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen vagy a 06 1 341 6789 számon vagyunk elérhetők.

Jegyvásárlás a vasárnapi programra: https://rothmuzeum.jegyx1.hu/eloadas/3086/nyitohetvege-vasarnap 

---

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

1. Mi a teendőm, ha szeretnék részt venni a hétvége bármely programján?

Először is vásárold meg szombati vagy vasárnapi napijegyedet online, vagy a program napján a helyszínen. Előzetes online jegyvásárlás esetén a jegyoldalon megadott e-mail címre küldjük a regisztrációs ívet, ahol már előre jelezheted, mely programon szeretnél részt venni. (Érdemes a spam mappát is figyelni!)
Helyszíni jegyvásárlás esetén személyesen tudsz regisztrálni a programokra a múzeum kollégájánál. 

2. Mikor lehet jegyet vásárolni a helyszínen?

A múzeum március 1-jén 10 órakor nyit, ekkor kezdődik a helyszíni jegyértékesítés.
Szombati napijegy vásárlása: március 1. (péntek) 10:00-18:00, március 2. (szombat) 10:00-17:00
Vasárnapi napijegy vásárlása: március 1. (péntek) és március 2. (szombat) 10:00-18:00, március 3. (vasárnap) 10:00-18:00

3. Csak a múzeum kiállításait szeretném megnézni, programokon nem szeretnék részt venni. Lehetőségem van a szokásos belépőjegyek megvásárlására?

Március 1-jén, pénteken a múzeum a szokásos rendszer szerint látogatható, belépőjegy vásárlása ellenében. A március 1-jén 17 órakor induló általános tárlatvezetés díja 1.500 Ft.
Március 2-án és 3-án a házban folyamatosan programokat szervezünk, így ezen a két napon napijeggyel látogathatóak kiállításaink is. Javasoljuk, hogy ha ezeken a napokon érkeznél, válassz kínálatunkból, és a belépőjegyért cserébe vegyél részt eseményeinken is.

4. Amennyiben napijegyem van szombatra vagy vasárnapra, de nem egymást követő programokon szeretnék részt venni, vissza tudok majd jönni a jegyemmel?

Igen. Amennyiben érvényes napijegyed van az adott napra, egész nap szabadon járhatsz a múzeumban, vagy el is hagyhatod annak területét. A helyszínen kapott papír alapú jegy és a vásárlást igazoló számla birtokában bármikor vissza tudsz jönni.

5. Maximum hány progamra regisztrálhatok?

Amennyiben van még szabad hely a választott eseményeken, regisztrációt követően bármennyi programon részt tudsz venni az adott napra szóló belépőjegy birtokában.

6. Mennyiben fedik egymást tartalmilag a programok?

Igyekeztünk úgy összeállítani a napi programokat, hogy ne ismételjük önmagunkat. Egész hétvégén Róth Miksa körül forognak a gondolataink, így természetesen lesz egy-egy történet, amelyet több eseményen is elmesélünk majd, de alapvetően nem fedik egymást a programok. 

7. Mit tegyek, ha nem szeretném megvárásolni a 3000 forintos napijegyet, de szeretnék március első napjaiban ellátogatni a múzeumba?

Javasoljuk, hogy ez esetben érkezz pénteken! A múzeum 10 és 18 óra között nyitva tart, a belépés a szokásos jegyek megvásárlásával, a kedvezmények érvényesítésével lehetséges. Pénteken 17 órakor általános tárlatvezetésen is részt vehetsz, amelynek kedvezményes ára 1500 Ft. Amennyiben erre jegyet váltasz, úgy a belépővel a múzeumot is megnézheted.
Március 5-étől pedig visszaáll a szokásos rend, nyitvatartási időben, az ismert jegyárakkal és kedvezményekkel látogatható a múzeum.

8. Mikor lesz nyitva a múzeum március első napjaiban?

A múzeum március 1-3. között, péntektől vasárnapig minden nap 10 és 18 óra között látogatható, szombaton és vasárnap napijegy vásárlása ellenében. Március 5-étől az általános nyitvatartási és belépési rend szerint várjuk látogatóinkat.

9. Milyen fizetési lehetőségek érhetőek el a helyszínen?

Készpénzzel és bankkártyával is tudsz fizetni jegypénztárunkban.

10. Díjtalanul látogathatja a múzeumot az EGT-állampolgár minden hónap első vasárnapján, amennyiben a 26. életévét még nem töltötte be, vagy ha 18 év alatti személyt kísér, és annak a Polgári Törvénykönyv szerinti közeli hozzátartozója (legfeljebb 2 fő). Ezt a kedvezményt tudom érvényesíteni március első vasárnapján (március 3.)?

Nem. A múzeum március 2-3-án egységáras napijegy (3.000 Ft/fő) vásárlásával látogatható.
A megszokott első vasárnapi kedvezmények ebben a hónapban az első helyett a második vasárnapon (március 10.) vehetők igénybe.