Művészet és mindennapok Róth Miksánál // általános tárlatvezetés

2023. december 16. (11:00)

ÉVZÁRÓ TÁRLATVEZETÉS

2023 utolsó programjaként általános tárlatvezetést szervezünk, amely program során a résztvevők Róth Miksa életével és munkásságával is megismerkedhetnek. Visszatérő, klasszikus múzeumi programunk látogatóink nagy kedvence, hiszen a vezetés során nem csupán kiállításainkat, de gyűjteményünk néhány kiemelt darabjának részletes történetét is elmeséljük a résztvevőknek. A múzeum utolsó programja a január-februári zárás előtt.

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji felső középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged. 

Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a párizsi világkiállításon második helyet szerzett mozaikművet, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

•••

Jegyár: 2000 Ft

Jegyvásárlás: https://rothmuzeum.jegyx1.hu/eloadas/2876/muveszet-es-mindennapok-tarlatvezetes

Maximum létszám: 25 fő

Jegyek válthatók online vagy a múzeum jegypénztárában.
Javasoljuk az előzetes jegyvásárlásást! A helyszínen, a program kezdete előtt csak akkor lesz lehetőség jegyváltásra, ha marad még szabad hely a csoportban.

További információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu