Művészet és mindennapok Róth Miksánál – QR EDITION // Múzeumok Őszi Fesztiválja

2023. október 07. (11:00)
Az idei Múzeumok Őszi Fesztiválján tárlatvezetésünket egy kicsit megfűszerezzük, és a program során bemutatjuk új QR kód rendszerünket, amely segítségével kiállításaink legizgalmasabb tárgyaihoz kapcsolódóan mesélünk el új és izgalmas történeteket.

Az Emlékház első emeletén található lakásmúzeum igazi időutazásra hívja látogatóinkat. A történelem viharai következtében Budapesten sehol máshol nem maradt fenn változatlan formájában 20. század eleji felső középosztályi lakásbelső, így kiállításunk a Róth-család történetén túl az életmód és a mindennapok történetébe is betekintést enged.
Művészeti kiállításaink Róth Miksa mozaik-, illetve üvegművészetéből, valamint a mester üvegművészeti gyűjteményéből mutatnak be válogatást. A tárlaton kiállított művek izgalmas szimbolikája, anyaghasználati újításai már önmagukban is kiemelkedőek, de a tárgytörténetek, amelyek kontextusba helyezik az alkotásokat, Róth Miksa és kortársai személyéről sem keveset árulnak el. A Zsolnay-gyárral közös munkák mellett a kiállításon a párizsi világkiállításon második helyet szerzett mozaikművet, valamint a Rippl-Rónai tervezte Andrássy-ebédlő ablakának részletét is megtekinthetik látogatóink.

•••

Javasoljuk az előzetes online jegyvásárlást! A helyszínen csak akkor lesz lehetőség belépő váltására, ha még marad szabad hely a csoportban.

Kapcsolat és további információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu

•••

Az esemény a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat része.