Alsó tagozatosoknak

Vendégségben Róthéknál


Erzsébetváros, 1911. 
Nagy a sürgés-forgás a Nefelejcs utcában! Az a hír járja, hogy hamarosan ideköltözik maga, a nagy művész, Róth Miksa! És nem egyedül jön, hozza magával az egész famíliát, no meg óriási üvegműhelyét is!
Megtörtént események nyomába eredünk, családfát készítünk és történeteket írunk: beépülünk Róthék egykori otthonába! Kiválasztjuk kedvenc berendezési tárgyainkat, összeállítjuk legszebb iparművészeti alkotásainkat, a program végén pedig kreatív alkotásba kezdünk: elkészítjük saját Róth-rezidenciánkat!

 

Ágas-bogas szecesszió


Növények, állatok, természeti képződmények alakítják a szecesszió formanyelvét, míg Róth korábbi, historizáló alkotásai merev szabályok szerint készültek. Szemben áll-e egymással e két stílus? Milyen párbeszéd alakul ki egy középkori ablakmásolat és egy szabálytalan, lázadó szecessziós üvegablak között?
Tárgyakat szólaltatunk meg, ha kell, vitára kelünk, érveket és ellenérveket gyűjtünk, hogy megtudjuk: milyen is volt Róth Miksa művészete. A foglalkozás végére szakavatott alkotókká válunk:ki-ki megalkotja saját historizáló vagy szecessziós alkotását!

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, a választott időpontot megelőzően, minimum két héttel! >>> JELENTKEZEM MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSRA!