Nyári táborok

Városismereti és művészeti alkotótáborok júliusban és augusztusban

Két turnusban várjuk az alkotni, játszani és felfedezni vágyó diákokat a nyári szünetben! Júliusban az alsó tagozatosok, míg augusztus elején a 13 év felettiek bontakoztathatják ki tehetségüket, és próbálhatják ki magukat a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény táboraiban!

Városismereti és művészeti tábor alsó tagozatosoknak

IDŐPONT: 2022. július 18-22.
KOROSZTÁLY: 7-10 évesek (már betöltött 7. év, még be nem töltött 11. év)
JELENTKEZÉS HATÁRIDŐ: 2022. május 23.

A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény alsósoknak szóló nyári tábora július 18-22. között kerül megrendezése. A foglalkozásokra a múzeum tereiben, udvarán, délutánonként pedig szabadtéri, külső helyszíneken kerül sor.
A tábor öt napja során bejárjuk a VII. kerület kalandos történetét, megismerkedünk a magyar Csikágó utcáival, tereivel, izgalmas világával, térben és időben is elhagyjuk majd Róth Miksa korát és otthonát, hogy közösen kinyomozzuk: miért ide és miért ekkor költözött be a 20. század egyik legnagyobb mestere.
Játékainkat és alkotófeladatainkat a fantázia vezérli majd, kreatív kézműves programjaink alapját a múzeum csodás gyűjteménye adja. Mozaikot rakunk, ólomüveget tervezünk, a középkori katedrálisoktól a 20. század modern építményei felé kalandozunk, összegyűjtjük az üvegablakok és mozaikok kulcsfiguráit. Az öt nap alatt nem kisebb feladatra vállalkozunk, mint hogy elkészítjük és bejárjuk a Napkirály Birodalmát, a Didergő Kastélyt, Álom Várost és a Mocorgó Palotát is, hogy fantáziánk végtelen világát kibontakoztassuk

De hogy mi köze van mesebeli tájainknak, helyeinknek Róth Miksához? Műveinek rejtélyeit júliusban áruljuk el. Tartasok velünk!

MAXIMUM LÉTSZÁM: 20 fő
A TÁBOR DÍJA: 23.000 Ft/fő, amely díj tartalmazza a napi háromszori étkezés árát is

JELENTKEZEM A TÁBORBA!

Róth Műhely - Üvegművészeti tábor

IDŐPONT: 2022. augusztus 1-5.
KOROSZTÁLY: 13+ évesek
JELENTKEZÉS HATÁRIDŐ: 2022. május 23.

A Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény nyári kézműves tábor hirdet 7-8. osztályosoknak és középiskolásoknak, augusztus 1-5. között. Az alkotóprogramok a múzeum udvarán és az intézmény kiállítótereiben kerülnek megrendezésre, délutánonként, ha az időjárás engedi, szabadtéri helyszíneket is meglátogatunk.

A tábor ideje alatt megismerkedünk az egykori Róth Műhelyben megtalálható anyagokkal, legfőképp az üveggel, és fantáziánkat szabadjára engedve mesés tárgyakat alkotunk, amelyeket még lehet, hogy maga Róth Miksa is megirigyelne!
Üveg, üvegkavics, kerámia, üvegfesték és még sok-sok kellék lesz segítségünkre, hogy Róth Miksa művészetéből inspirálódva alkossunk. A táborban az alkotások során régi tárgyaink megújítására is törekedni fogunk, otthoni dolgainkat, régi játékainkat, CD lemezeinket újraértelmezzük, friss köntösbe bújtatjuk. 

A tábor ideje alatt saját tárgyak (tányér, virágcserép, befőttes üveg, borosüveg) is nyugodtan hozhatók. Minden részletet a jelentkezés után küldünk majd el.

MAXIMUM LÉTSZÁM:12 fő
A TÁBOR DÍJA:30.000 Ft/fő, amely díj tartalmazza a napi háromszori étkezés árát is

JELENTKEZEM A TÁBORBA!

Fontos információk!

  • A táborba való jelentkezés első lépése a regisztrációs kérdőív kitöltése. Határidő: május 23. A kérdőívet kitöltő szülőkkel a jelentkezési határidő lezárult után vesszük fel a kapcsolatot, és tájékoztatjuk a regisztráltaka a befizetés menetéről és a tábor pontos napi bontásáról.
  • A táborok foglalkozásait 9:00 és 17:00 óra között tartjuk. Kivételt képez ez alól mindkét turnus pénteki napja, amikor a programok 13:00-ig tartanak majd. Ezeken a napokon ügyeletet tudunk tartani 16:00 óráig.
  • A nyári táborban a részvétel korlátozott, így az első 20, illetve 12 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani, a jelentkezések beérkezési sorrendjében. A jelentkezés kitöltött JELENTKEZÉSI LAPPAL válik érvényessé. 
  • A befizetés a jelentkezési határidő lezárulta után, várhatóan június 6-13. között zajlik majd. A fizetés részleteit a jelentkezési lapon megadott e-mail címre fogjuk küldeni.
  • Mivel a foglalkozások egymásra épülnek, kérjük, a jelentkezés előtt vegyék figyelembe, hogy a kiválasztott tábor teljes időtartama alatt, úgy a délelőtti, mint a délutáni foglalkozáson részt tudnak-e venni. 
  • A nyári tábor ideje alatt fényképeket, videókat készítünk. A jelentkezés leadásával a gyerekek és szülők is hozzájárulnak ahhoz, hogy az elkészült felvételeket a múzeum saját kommunikációja során a jövőben felhasználja.