Művészetterápia workshop: kapcsolódás

2022. október 22. (18:00)
Művészetterápia workshopunk ebben a hónapban különleges helyszínre költözik: a Klauzál téri K6 Galériába szervezett kortárs művészeti kiállításunkon a tömeg és a kapcsolódás fogalmával és megélésével dolgozunk majd.
Egyedülálló alkalom következik, nem csupán a helyszín miatt: Daróczi Virág ezúttal Boros Mátyás képzőművész kiállításán vár benneteket, az egyalkalmas workshopon pedig a művészet mellett a mozgás is előtérbe kerül majd.
(hiányzó) tömeg kiállítás 
"A kiállítás vizuális eszközökkel reflektál az elmúlt néhány év szokatlan helyzetére. Talán nem kell részletezem, mennyire szokatlan és bizonytalan időszak volt ez. Kollektív élmények születtek világszerte: izoláció, az emberi kapcsolatok átrendeződése, a hétköznapi dolgok átértékelődése, korlátozottság, veszélyeztetettség és mindezek keveredése személyes tapasztalatokkal.
A címben megjelenő tömeg fogalma többféleképpen értelmezhető és értelmezendő. A súlypontok, hangsúlyok eltolódása, a minket körülvevő közeg, a kapcsolatrendszerek megváltozása ugyanannyira fontos eleme a kiállításnak, mint a valós, emberek által képzett tömeg vagy annak hiánya."
(Boros Mátyás)
--
A kiállítás egy bejárható, helyspecifikus térinstalláció, különleges papír munkákból. A művek befogadása során több eszközzel is dolgozik majd a csoport. A workshop célja, hogy a résztvevők közelebb kerüljenek magukhoz az alkotások által, otthonos közegként éljék meg a képzőművész installációját.
A program során számos különböző kérdésre keressük majd a választ:
- Hogyan vagyunk jelen a pillanatban?
- Hogyan tudjuk ezt kifejezni szavak nélkül, mozdulatokkal?
Hogyan kapcsolódunk a tömeghez, egymáshoz?
A művészetet ezúttal mozgással vegyítjük: mozgásos gyakorlatokkal hangolódunk a kiállítás témájára. A workshop során egyéni, páros és csoportos gyakorlatokat is végzünk. A mozgás egyúttal az alkotás alapja is lesz majd: kreatív énünket a megtapasztalt mozgásos élmények nyomán fogjuk kibontakoztatni, a megélt mozdulatokat vetjük majd papírra.
A gyakorlatokhoz és az alkotáshoz sem szükséges kézügyesség, gyakorlati tapasztalat, csupán csak nyitottság.
Jegyár: 2500 Ft/fő
Jegyet kizárólag előre, online lehet váltani!
A program helyszíne: 1072 Budapest, Klauzál tér 6.
A kiállításról bővebben itt olvashattok: https://www.rothmuzeum.hu/.../boros-matyas-hianyzo-tomeg.../
--
Amennyiben megvásároltad jegyedet, kérjük, töltsd ki az alábbi kérdőívet: https://forms.gle/kYeyeohkk7zDpGfP8
A válaszokat csak a csoportot vezető művészetterapeuta látja.
--
A szervezéssel kapcsolatban a rothmuzeum@eromuvhaz.hu címen érdeklődj, a program tartalmi részével, kérdéseiddel pedig keresheted közvetlenül a csoportot vezető művészetterapeutát, Virágot is, a daroczi.virag@gmail.com címen!
A program szervezői: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, Erzsébetváros Önkormányzata
A workshop nem minősül terápiának.