Róth Szalon // Tavasz

2022. május 29. (17:00)

Csodaszép szalon, klasszikus zene, szecessziós műtárgyak és egy nyugalmas vasárnap délután: ezt ígéri a Róth Szalon eseménysorozat a Róth Miksa Emlékház és Gyűjteményben. 

Róth Miksa és családja egykori otthonában most a zene kap kiemelkedő szerepet , minden évszak utolsó hónapjában, novemberben, februárban, májusban és augusztusban műtárgyaink sajátos tartalommal töltődnek fel, és vendégeinkkel közösen merülnek el a dallamok nyújtotta békés közegben. 
Tavaszi koncertünkön az utazás és kiállított tárgyaink kapcsolati hálóját keressük, majd rövid tárlatvezetésünk után Roman Mikola (hegedű) és Chung Hosung (cselló) közös előadását hallgathatjuk meg.
Jegyár: 1000 Ft/fő
Jegyet váltani a helyszínen, az előadás kezdete előtt, illetve online lehet.
A programra váltott belépőjeggyel a múzeum kiállításai is szabadon megtekinthetők.
MŰSOR:
  • Ludwig van Beethoven: Duók hegedűre és csellóra (átirat: Friedrich Hermann)
  • Kodály Zoltán: Duó hegedűre és csellóra op.7(1914)
A program szervezői: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, K11 Művészeti és Kulturális Központ, Erzsébetváros Önkormányzata

A tavaszi Róth Szalon a Közösségek Hete programsorozat része.

Májusban, a Közösségek Hete lehetőséget ad arra, hogy rendhagyó programmal készüljünk, és a Róth Szalonhoz kapcsolódóan bemutassuk gyakornoki programunkat is. Az intézményben az elmúlt egy évben több mint 30 gyakornok dolgozott, a Közösségek Hetén pedig őket, múzeumunk élő közösségét szeretnénk bemutatni közönségünknek.
A műtárgysétát ez alkalommal Orbán Eszter gyakornokunk tartja.