Fiktív Hétker: családi nap // 1.0

2022. február 26. (10:00)
☀️ A havonta jelentkező eseményen a VII. kerülettel és a területhez kapcsolódó kulturális ágakkal ismerkedünk. ???? Óriási utazást teszünk, nemcsak térben, de időben is: a színház, a média és a múzeumok világa mellett az irodalom és a tánc is repertoárunkba kerül. ????????????️
 
A programok felépítése:
♦️ Minden alkalmat egy játékos, interaktív felfedezéssel nyitunk: együtt ismerkedünk meg a kerület jelentős kultúrtörténeti alakjaival és eseményeivel...
♦️ ...majd a századelőtől napjainkig utazunk, és izgalmas kézműves foglalkozásba kezdünk! ????️????️ Nem is akárkikkel: egy-egy művészeti ág jeles képviselője siet majd a segítségünkre, hogy megmutassa: mindenkiben ott szunnyad a kreativitás! ????‍????
 
???? Már első alkalommal ragadd magadhoz ötalkalmas bérletünket, és gyűjtsd a pecséteket minden hónapban! A legügyesebb és legszorgalmasabb kis látogatóink alkotásai júniusban kiállításon is bemutatkozik majd a közönségnek! ????
 
--
???? 1. alkalom: február 26. 10:00 ????
???? Helyszín: Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény
???? Téma: színház
???? Vendégünk: Földi Andrea jelmeztervező (KreaTour)
 
???? Örkény, Belvárosi, Bethlen téri, Madách... Felsorolni sem egyszerű azokat a színházakat, amelyek a VII. kerületben találhatók.
❓ De mi történt a színpadokon az elmúlt 100 évben?
❓ Milyen alakot rajzol ki a kerületi színházak elhelyezkedése?
❓ Hány titok lappang a kerület színháztörténetében?
❓ Hány egykori sztár hajolt meg itt az előadások végén, és hol pihenték ki az izgalmakat?
❓Mindehhez pedig miként kötődik a Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény?
 
???????? Alkotni ezúttal a KreaTour csapatával lehet, Földi Andrea színházi jelmeztervező vezetésével ezen a szombat délelőttön a korabeli gyerekek gardróbjával ismerkedünk! ???????? Vajon mit viseltek ebben az időszakban a gyerekek, mi volt a divat, és mennyiben viselte az magán a szecesszió jegyeit?
???? És mégis: mi köze van ennek a sok-sok izgalmas dolognak egymáshoz? ????
A feladat megoldásában az öltöztetős papírbaba lesz a segítségünkre, neki tervezünk majd ruhát az 1910-es évek stílusában.
 
???? Jegyár gyermekeknek és alkotni vágyó szülőknek 1000 Ft/fő, a programban részt venni nem kívánó kísérőknek ingyenes.
Jegyvásárlás elérhető a helyszínen, vagy online, ezen a linken: https://jegyx1.hu/eloadas/1479/fiktiv-hetker-csaladi-nap-1-0
 
???? A programsorozat további alkalmai: április 2., április 30., május 28., június 18.
 
A program szervezői: KreaTour, K11 Művészeti és Kulturális Központ, Róth Miksa Emlékház és Gyűjtemény, Erzsébetváros Önkormányzata
 
Kapcsolat és további információ: rothmuzeum@eromuvhaz.hu